06-10075884 info@verlangzaam.nl

Over Mariska

Mijn verhaal

Ik had zoveel om dankbaar voor te zijn, en toch voelde ik onrust in mijn lijf. Het had niks te maken met ondankbaarheid, maar het had vooral te maken met het herontdekken van wie ik ten diepste ben, wat zijn mijn talenten, mijn verlangens en wat heb ik hier te doen op aarde, waarin ik mijn eigen talenten en creativiteit kwijt kan en van betekenis kan zijn voor een ander.

Het coachingstraject met het Talentenspel heeft mij op een speelse en laagdrempelige manier veel inzichten gegeven in de ontdekkingstocht naar mezelf, en mij weer energie, passie en richting gegeven. Dit wilde ik anderen ook laten ervaren.

♥ Koerswijziging

Ik stond op een kruispunt in mijn leven. Het inslaan van een nieuwe weg begint altijd met het zetten van een eerste stap. Ik had het verlangen om mensen een stukje te mogen begeleiden, inspireren en motiveren op hun levenspad. Met dit inzicht ben ik opleidingen en trainingen gaan volgen op het gebied van mindcoaching, talent- en zingeving, NLP, persoonlijk leiderschap, omgaan met angst, DISC en Drijfveren, Soft Skills Expert, RET, Inuïtieve Ontwikkeling, Yin Yoga en nog veel meer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke groei is voor mij vallen en weer opstaan, uit de bocht vliegen en weer bijsturen. Mezelf kwetsbaar opstellen en mezelf openstellen, beter luisteren naar mijn verlangens, uitdagingen aangaan, ook al is dit soms spannend, en mild zijn naar mezelf. Alles is bedoeld om meer inzicht te krijgen en te groeien als mens.

♥ Wie is Mariska?

Als mens sta ik open (minded) en nieuwsgierig in het leven, anderen omschrijven mij als energiek, enthousiast, sprankelend, warm en spontaan. Ik geniet van het leven. Ik hou van de natuur, dansen, lezen, lekker eten en goede gesprekken over het leven. Er zitten voor mij vaak te weinig uren in een dag.

Mensen die door mij worden gecoacht omschrijven mij als volgt: warm, begripvol, vol (levens-)ervaring, stelt de juiste vragen om snel tot de kern te komen, betrokken, toegankelijk, supportive en motiverend, open houding, geeft praktische adviezen en deskundige begeleiding.    

♥ Wat kan ik voor jou betekenen?

Voel jij ook dat het anders kan, zit je niet meer lekker op je werkplek, wil je meer voldoening uit je (werkende) leven halen. Of sta je op een kruispunt in je leven en voel je dat het tijd is om een nieuwe afslag te nemen? Heb je een verlangen? Of wil je juist meer focus en rust? 

Als coach wil ik jou graag een stukje begeleiden op jouw pad: te kijken waar je nú staat waar je heen wilt en waar je grootst mogelijke winst te behalen is. Misschien loop jij al een tijd met een idee of gevoel rond wat je graag zou willen, iets waar je naar toe wilt groeien. Bijvoorbeeld meer voldoening uit je werk of leven te halen, of juist meer focus, door je eigen levensmissie als innerlijk kompas te gebruiken. 

 ♥ Hoe ga ik te werk?

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling kan ook vooral leuk zijn. Je krijgt op een speelse en laagdrempelige manier inzicht in je patronen en verlangens terwijl het voor diepgaande verandering zorgt. Je leert jezelf steeds beter en dieper kennen. Ik geloof erin dat je zelf de kracht en de kennis hebt om voor jou de juiste stappen te zetten met de juiste begeleiding. Hierin ben ik toegankelijk, begripvol, nieuwsgierig en betrokken. Soms prikkelend op de inhoud.

Ik heb jarenlange ervaring met het analyseren van de persoonlijkheid van mensen en de ontwikkelbaarheid ervan, en heb honderden gesprekken gevoerd met mensen over kernwaarden, competenties, talenten en mentale weerbaarheid. Deze ervaring combineer ik samen met mijn intuïtieve kant, wat maakt dat ik in korte tijd snel tot de kern kom. 

Mijn doel is om jou weer met een glimlach en vertrouwen naar huis te sturen om vol energie met je plannen aan de slag te gaan.

Ik vind het heel mooi om iets voor een ander te betekenen, zodat jij weer met positiviteit vooruit kan in het leven. Ik ben ook elke keer weer oprecht trots op de stappen die mijn klanten zetten. 

Retreat 

Naast 1 op 1 coaching organiseer ik ook “VERLANGZAAM” retreats voor vrouwen die alle ballen in de lucht houden, en wel eens een “rustpauze” kunnen gebruiken. Hier werk je in een fijne groep samen aan ontspanning, en tegelijkertijd aan je persoonlijke groei. Je krijgt waardevolle inzichten en je kunt jezelf volledig opladen en met hernieuwde energie en richting weer vooruit in je leven. 

Janneke Wissmann
Janneke Wissmann
31 Mei 2024
Ik ben 4 dagen ondergedompeld geweest in de fijne yoga en coaching van Mariska. 4 dagen nergens aan hoeven denken. In 4 dagen tijd vreemde dames heel goed leren kennen en samen lief en leed gedeeld. Tijdens die vier dagen gelachen, gehuild, gedanst, gewandeld, gedipt, geslapen, geyogaad, gemediteerd, gegeten en gedronken! Ik kan het iedereen aanraden!
Diana Rudge
Diana Rudge
28 Mei 2024
Wat een heerlijk weekend. Met een coach die echt je echt even laat nadenken maar waar je ook mee kan lachen. Met recht een ReTreat voor jezelf, even rust en echt na te denken. Maar zeker ook genieten. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel Mariska voor het fantastische weekend.
Anja Geurts
Anja Geurts
27 Mei 2024
Sabine ter Weijden
Sabine ter Weijden
14 Oktober 2023
Ik heb genoten van een heerlijk retreat weekend. Eigenlijk zou iedere vrouw met interesse in zelfontwikkeling zichzelf deze retreat cadeau moeten doen. Het voelde fijn en veilig. Mariska is een fantastische coach en yoga docent. Een echte aanrader
Natascha Gerritsen
Natascha Gerritsen
25 September 2023
Als coach, gids en spiegel heeft Mariska mij de ruimte, inzichten en het vertrouwen gegeven om helemaal naar binnen te kunnen kijken en zelfs dit “vuur type” te laten “verlangzamen”. Dit gaf mij klaar heldere inzichten waar ik nog lang verder mee kan. Een aanrader voor iedereen die een cadeau van zelfzorg aan zichzelf of een ander wilt geven. Bereid je voor op veel lachen, wellicht wat tranen, kracht, rust, inzichten en verbinding. Tot volgend jaar!
Viviane Kramer
Viviane Kramer
24 Juli 2023
Ik heb online yin yoga gevolgd. Mariska gaf een duidelijke uitleg en wat ik zo fijn vond was dat ze tijdens de poses alternatieve houdingen aangaf , gebruik van kussentjes , dekentje etc , als de pose nog te intensief was. Ik voelde me heel voldaan, ontspannen en prettig na de les.
R.B. Wichmann
R.B. Wichmann
13 Juni 2023
De retreat was geweldig en echt een aanrader 😍
Mariette van der Horst
Mariette van der Horst
28 Mei 2023
annie van der vorst
annie van der vorst
18 Mei 2023
We wilden met vriendinnen eens op yoga retreat, maar dan wél ook gezellig. We kregen met de retreat van Mariska de fijnste yogasessies, waardevolle workshops persoonlijke ontwikkeling, een prachtige wandeling, en veel meer. En dat op een van de mooiste plekjes in la douce France, waar we drie keer per dag mochten aanschuiven aan mooi gedekte tafels met het heerlijkste eten en drinken in de b&b van Lucie en Gerrit. Als groep vrouwen waarvan de meesten elkaar op donderdag nog niet kenden, beleefden we een onvergetelijk lang weekend. Met tranen van geluk én van de slappe lach. Heerlijk, deze retreat van Mariska. Een feest met steeds weer nieuwe cadeautjes.
Angelique Hendrikx
Angelique Hendrikx
15 Mei 2023
Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Heerlijk ontspannen tijdens de yoga sessies en bouwen aan je eigen ik. Mariska zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. En dat op een heerlijke plek in Frankrijk waar de B&B eigenaren altijd klaar staan met heerlijke maaltijden en een prachtige kamer.

Je maakt een stap vooruit naar persoonlijke groei, of je doet een stap terug naar veiligheid. 

-Abraham Maslow 

 

Mijn missie is om jou je eigen levenspad te laten lopen, zodat je weer gaat stralen 
Het leven is eindig, leef zoals het bedoeld is!
vandaag is het beste moment om de eerste stap te zetten richting een mooier leven  
De toekomst begint NU!

Talentencoach®

Soft Skills Expert

Mentalcoach

Yin Yoga Teacher