06-10075884 info@verlangzaam.nl

Over Mariska

Mijn verhaal

Ik had zoveel om dankbaar voor te zijn, en toch voelde ik onrust in mijn lijf. Het had niks te maken met ondankbaarheid, maar het had vooral te maken met het herontdekken van wie ik ten diepste ben, wat zijn mijn talenten, mijn verlangens en wat heb ik hier te doen op aarde, waarin ik mijn eigen talenten en creativiteit kwijt kan en van betekenis kan zijn voor een ander.

Het coachingstraject met het Talentenspel heeft mij op een speelse en laagdrempelige manier veel inzichten gegeven in de ontdekkingstocht naar mezelf, en mij weer energie, passie en richting gegeven. Dit wilde ik anderen ook laten ervaren.

♥ Koerswijziging

Ik stond op een kruispunt in mijn leven. Het inslaan van een nieuwe weg begint altijd met het zetten van een eerste stap. Ik had het verlangen om mensen een stukje te mogen begeleiden, inspireren en motiveren op hun levenspad. Met dit inzicht ben ik opleidingen en trainingen gaan volgen op het gebied van mindcoaching, talent- en zingeving, NLP, persoonlijk leiderschap, omgaan met angst, DISC en Drijfveren, Soft Skills Expert, RET, Inuïtieve Ontwikkeling, Yin Yoga en nog veel meer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke groei is voor mij vallen en weer opstaan, uit de bocht vliegen en weer bijsturen. Mezelf kwetsbaar opstellen en mezelf openstellen, beter luisteren naar mijn verlangens, uitdagingen aangaan, ook al is dit soms spannend, en mild zijn naar mezelf. Alles is bedoeld om meer inzicht te krijgen en te groeien als mens.

♥ Wie is Mariska?

Als mens sta ik open (minded) en nieuwsgierig in het leven, anderen omschrijven mij als energiek, enthousiast, sprankelend, warm en spontaan. Ik geniet van het leven. Ik hou van de natuur, dansen, lezen, lekker eten en goede gesprekken over het leven. Er zitten voor mij vaak te weinig uren in een dag.

Mensen die door mij worden gecoacht omschrijven mij als volgt: warm, begripvol, vol (levens-)ervaring, stelt de juiste vragen om snel tot de kern te komen, betrokken, toegankelijk, supportive en motiverend, open houding, geeft praktische adviezen en dekundige begeleiding.    

♥ Wat kan ik voor jou betekenen?

Voel jij ook dat het anders kan, zit je niet meer lekker op je werkplek, wil je meer voldoening uit je (werkende) leven halen. Of sta je op een kruispunt in je leven en voel je dat het tijd is om een nieuwe afslag te nemen? Heb je een verlangen? Of wil je juist meer focus en rust? 

Als coach wil ik jou graag een stukje begeleiden op jouw pad: te kijken waar je nú staat waar je heen wilt en waar je grootst mogelijke winst te behalen is. Misschien loop jij al een tijd met een idee of gevoel rond wat je graag zou willen, iets waar je naar toe wilt groeien. Bijvoorbeeld meer voldoening uit je werk of leven te halen, of juist meer focus, door je eigen levensmissie als innerlijk kompas te gebruiken. 

 ♥ Hoe ga ik te werk?

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling kan ook vooral leuk zijn. Je krijgt op een speelse en laagdrempelige manier inzicht in je patronen en verlangens terwijl het voor diepgaande verandering zorgt. Je leert jezelf steeds beter en dieper kennen. Ik geloof erin dat je zelf de kracht en de kennis hebt om voor jou de juiste stappen te zetten met de juiste begeleiding. Hierin ben ik toegankelijk, begripvol, nieuwsgierig en betrokken. Soms prikkelend op de inhoud.

Ik heb jarenlange ervaring met het analyseren van de persoonlijkheid van mensen en de ontwikkelbaarheid ervan, en heb honderden gesprekken gevoerd met mensen over kernwaarden, competenties, talenten en mentale weerbaarheid. Deze ervaring combineer ik samen met mijn intuïtieve kant, wat maakt dat ik in korte tijd snel tot de kern kom. 

Mijn doel is om jou weer met een glimlach en vertrouwen naar huis te sturen om vol energie met je plannen aan de slag te gaan.

Ik vind het heel mooi om iets voor een ander te betekenen, zodat jij weer met positiviteit vooruit kan in het leven. Ik ben ook elke keer weer oprecht trots op de stappen die mijn klanten zetten. 

Retreat 

Naast 1 op 1 coaching organiseer ik ook “VERLANGZAAM” retreats voor vrouwen die alle ballen in de lucht houden, en wel eens een “rustpauze” kunnen gebruiken. Hier werk je in een fijne groep samen aan ontspanning, en tegelijkertijd aan je persoonlijke groei. Je krijgt waardevolle inzichten en je kunt jezelf volledig opladen en met hernieuwde energie en richting weer vooruit in je leven. 

Mariette van der Horst
Mariette van der Horst
28 Mei 2023
annie van der vorst
annie van der vorst
18 Mei 2023
We wilden met vriendinnen eens op yoga retreat, maar dan wél ook gezellig. We kregen met de retreat van Mariska de fijnste yogasessies, waardevolle workshops persoonlijke ontwikkeling, een prachtige wandeling, en veel meer. En dat op een van de mooiste plekjes in la douce France, waar we drie keer per dag mochten aanschuiven aan mooi gedekte tafels met het heerlijkste eten en drinken in de b&b van Lucie en Gerrit. Als groep vrouwen waarvan de meesten elkaar op donderdag nog niet kenden, beleefden we een onvergetelijk lang weekend. Met tranen van geluk én van de slappe lach. Heerlijk, deze retreat van Mariska. Een feest met steeds weer nieuwe cadeautjes.
Angelique Hendrikx
Angelique Hendrikx
15 Mei 2023
Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Heerlijk ontspannen tijdens de yoga sessies en bouwen aan je eigen ik. Mariska zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. En dat op een heerlijke plek in Frankrijk waar de B&B eigenaren altijd klaar staan met heerlijke maaltijden en een prachtige kamer.
Mary Jongenelen-Sips
Mary Jongenelen-Sips
10 Mei 2023
Wat ontzettend fijn was dit! Letterlijk verlangzamen en verbinden dmv yoga en mooie gesprekken in een ontzettend inspirerende omgeving. Mariska zorgt samen met Lucy en Gerrit voor n perfecte setting om heerlijk te ontspannen en te genieten. 🌸
Esther vdVijfeijke
Esther vdVijfeijke
10 Mei 2023
De Retreat was heerlijk, Mariska heeft dit super gedaan en goed begeleid. De locatie was perfect, Lucie en Gerrit hebben een geweldige B&B. Zalig gegeten. Ik ga zeker hiernaar terug. ☺️
judith rietveld
judith rietveld
11 Maart 2023
Mariska is een hele lieve oprechte vrouw. Ze heeft veel kennis en ervaring. Ze oordeelt niet maar helpt jezelf het juiste pad te bewandelen en inzicht in jezelf te krijgen
Henrietta Weijters
Henrietta Weijters
10 Maart 2023
Mooie en heldere inzichten geeft Mariska aan de hand van het Talenten Spel.
Natascha Van Noortwijk
Natascha Van Noortwijk
8 Maart 2023
Verlangzaam is alleen al een prachtig woord, maar dit krijgt een mooiere inhoud, doordat Mariska hier invulling aan geeft. Ik ben zelf al 2 keer mee geweest op een retreat van haar en dat is in 1 woord : MAGISCH. Je dompelt je onder in persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke aandacht, fijne yin yogalessen, meditatie sessies en mooie gesprekken met andere deelnemers. De retreat van Verlangzaam is echt een heel waardevol cadeau aan jezelf. Gun dit jezelf!
Ilse Nefs
Ilse Nefs
8 Maart 2023
Jane-Ellen Burgerhof
Jane-Ellen Burgerhof
3 Maart 2023
Een coaching sessie beveel ik zeer aan. En kan op veel verschillende vlakken ingezet worden. Voor mij was dit om te ontdekken waar mijn verborgen talenten liggen. Hierdoor kwam ook de verdere stimulans om binnen mijn huidige werk een carrière switch te maken tot stand. Ook op persoonlijk vlak, mooie waardevolle inzichten gekregen en verdere groei doorgemaakt. Mariska is betrokken, open minded, liefde en respectvol. Ik voelde mij direct senang bij haar. Ook ‘to the point’, waar liggen de knelpunten en waar heb je behoefte dan wel inzichten nodig. Voor mij was het mooiste cadeau wat ik mijzelf kon geven, en dat wens ik een ander dan ook zeker toe🙏🏻

Je maakt een stap vooruit naar persoonlijke groei, of je doet een stap terug naar veiligheid. 

-Abraham Maslow 

 

Mijn missie is om jou je eigen levenspad te laten lopen, zodat je weer gaat stralen 
Het leven is eindig, leef zoals het bedoeld is!
vandaag is het beste moment om de eerste stap te zetten richting een mooier leven  
De toekomst begint NU!

Talentcoach

Zingevingscoach

Mentalcoach

Yin Yoga Teacher