06-10075884 info@verlangzaam.nl

Verlangzaam

Ontspannen

ontwikkelen

naar jouw volgende stap

Mariska Schalkx
Janneke Wissmann
Janneke Wissmann
31 Mei 2024
Ik ben 4 dagen ondergedompeld geweest in de fijne yoga en coaching van Mariska. 4 dagen nergens aan hoeven denken. In 4 dagen tijd vreemde dames heel goed leren kennen en samen lief en leed gedeeld. Tijdens die vier dagen gelachen, gehuild, gedanst, gewandeld, gedipt, geslapen, geyogaad, gemediteerd, gegeten en gedronken! Ik kan het iedereen aanraden!
Diana Rudge
Diana Rudge
28 Mei 2024
Wat een heerlijk weekend. Met een coach die echt je echt even laat nadenken maar waar je ook mee kan lachen. Met recht een ReTreat voor jezelf, even rust en echt na te denken. Maar zeker ook genieten. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel Mariska voor het fantastische weekend.
Anja Geurts
Anja Geurts
27 Mei 2024
Sabine ter Weijden
Sabine ter Weijden
14 Oktober 2023
Ik heb genoten van een heerlijk retreat weekend. Eigenlijk zou iedere vrouw met interesse in zelfontwikkeling zichzelf deze retreat cadeau moeten doen. Het voelde fijn en veilig. Mariska is een fantastische coach en yoga docent. Een echte aanrader
Natascha Gerritsen
Natascha Gerritsen
25 September 2023
Als coach, gids en spiegel heeft Mariska mij de ruimte, inzichten en het vertrouwen gegeven om helemaal naar binnen te kunnen kijken en zelfs dit “vuur type” te laten “verlangzamen”. Dit gaf mij klaar heldere inzichten waar ik nog lang verder mee kan. Een aanrader voor iedereen die een cadeau van zelfzorg aan zichzelf of een ander wilt geven. Bereid je voor op veel lachen, wellicht wat tranen, kracht, rust, inzichten en verbinding. Tot volgend jaar!
Viviane Kramer
Viviane Kramer
24 Juli 2023
Ik heb online yin yoga gevolgd. Mariska gaf een duidelijke uitleg en wat ik zo fijn vond was dat ze tijdens de poses alternatieve houdingen aangaf , gebruik van kussentjes , dekentje etc , als de pose nog te intensief was. Ik voelde me heel voldaan, ontspannen en prettig na de les.
R.B. Wichmann
R.B. Wichmann
13 Juni 2023
De retreat was geweldig en echt een aanrader 😍
Mariette van der Horst
Mariette van der Horst
28 Mei 2023
annie van der vorst
annie van der vorst
18 Mei 2023
We wilden met vriendinnen eens op yoga retreat, maar dan wél ook gezellig. We kregen met de retreat van Mariska de fijnste yogasessies, waardevolle workshops persoonlijke ontwikkeling, een prachtige wandeling, en veel meer. En dat op een van de mooiste plekjes in la douce France, waar we drie keer per dag mochten aanschuiven aan mooi gedekte tafels met het heerlijkste eten en drinken in de b&b van Lucie en Gerrit. Als groep vrouwen waarvan de meesten elkaar op donderdag nog niet kenden, beleefden we een onvergetelijk lang weekend. Met tranen van geluk én van de slappe lach. Heerlijk, deze retreat van Mariska. Een feest met steeds weer nieuwe cadeautjes.
Angelique Hendrikx
Angelique Hendrikx
15 Mei 2023
Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Heerlijk ontspannen tijdens de yoga sessies en bouwen aan je eigen ik. Mariska zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. En dat op een heerlijke plek in Frankrijk waar de B&B eigenaren altijd klaar staan met heerlijke maaltijden en een prachtige kamer.
vrouwen retreat
diner verlangzaam
Verlangzaam Mariska Schalkx
Yin Yoga Verlangzaam
verlangzaam retreat
vrouwen samen veranda gezellig
gezelligheid taartje ontvangst
Mariska Schalkx Retreat
Mariska Schalkx Retreat
Verlangzaam Retreat tafel gedekt buiten
kamer retreat
bubbelen
workshop coach buiten
Mariska Schalkx Retreat
Mariska Schalkx Retreat
Verlangzaam Retreat
Mariska Schalkx Verlangzaam
Verlangzaam retreat
ochtendduik verlangzaam
verlangzaam retreat
Diner dessert verlangzaam
workshop creatief
vrouwen wandeling
diner vrouwen gezellig eten borrel proost
Mariska Schalkx Verlangzaam
verlangzaam retreat
vrouwen retreat
groep verlangzaam retreat
Mariska Schalkx Retreat

Verlangzaam Retreat

 Donderdag 21 t/m zondag 24 april 2022 *VOLGEBOEKT*

Donderdag 22 t/m zondag 25 september 2022 *VOLGEBOEKT*

Donderdag 4 t/m zondag 7 mei 2023 *VOLGEBOEKT* 

Donderdag 21 september t/m zondag 24 september 2023 *VOLGEBOEKT*

Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei 2024 (*VOLGEBOEKT*)

Donderdag 19 september t/m zondag 22 september 2024 (meerdere plekken beschikbaar)

Donderdag 1 t/m zondag 4 mei 2025 *VOLGEBOEKT*

Je hebt een druk leven en bent een rots in de branding voor de mensen van wie je houdt.

MAAR WANNEER IS HET NOU EENS TIJD VOOR JOU?

Wanneer heb jij nou eens echt de rust en de tijd voor jezelf?

Dat je even verwend wordt?

Als je altijd “aan” staat en alle ballen in de lucht probeert te houden; 

Dan kun je wel een break gebruiken, en even intunen bij jezelf

Ook al ben je nog zo’n sterke vrouw en sta je midden in het leven, soms wil je even de rust opzoeken, een duwtje in de goede richting krijgen, orde in de chaos scheppen, of gewoon even klankborden met andere vrouwen.

Niet doen alsof alles perfect is, maar gewoon jezelf kunnen zijn, eerlijke verhalen delen.

Kwetsbaar en krachtig, samen sterk.

Tijdens deze retreat ga jij jezelf weer opladen, komt er rust en ruimte in je hoofd en in je lichaam, en krijg je volop inspiratie.

Inspirerende Coachingsworkshops 

Yin Yoga

(één van de meest populaire vormen van Yoga op dit moment, en niet voor niets!)

Meditaties

Ademhalingsoefeningen

Yoga Nidra / Visualisaties

Creativiteit

Gezelligheid

Wandelen in de natuur

Vrije tijd (lezen | bubbelen in de hottub | brocante | luieren in de hangmat)

Bourgondische en gezellige maaltijden (ontbijt – lunch- diner)

Goede gesprekken

Dansen

Gezelligheid

Luisteren, Leren en Lachen

Luxe romantische kamers

Na deze retreat kom je weer opgeladen thuis, vol nieuwe inzichten, innerlijke rust, inspiratie, en de energie en zin om je ideeën tot uitvoering te brengen!

Heb je ook zin om alleen, samen met je vriendin, je moeder of met je zus of met die leuke collega er even helemaal tussenuit te gaan?

Deze retreat is voor iedereen toegankelijk. Gemoedelijk, laagdrempelig, gezellig en sfeervol. Opladen, ontspannen ontwikkelen en genieten. Of dit nu je eerste retreat is of je eerste kennismaking met Yin Yoga; Iedereen kan deelnemen aan het programma.

We kijken er naar uit om samen met jou mooie herinneringen te gaan maken!

Er is maar plek voor 8 vrouwen dus wacht niet te lang, en reserveer alvast jouw plekje!

 

Info@verlangzaam.nl

Ja, ik wil graag mee met de Verlangzaam retreat

Verlangzaam

&

Kom in contact met wie je werkelijk bent!

Het programma ziet er ongeveer uit zoals hierboven, maar kan iets afwijken:

Preünie

Voorafgaand aan de retreat komen we bij mij thuis bij elkaar om alvast kennis te maken. We gaan hier ook al aan de slag met inspirerende coachingsworkshops. Hier bespreken we ook of je speciale dieetwensen hebt, en of je met eigen vervoer komt, of dat je met iemand samen wilt rijden. Ook de kamerindeling gaan we hier alvast maken.

De aankomst is op donderdag met eigen/gedeeld vervoer tussen 15.30-16.00 uur. Je wordt dan ontvangen met koffie/thee en iets lekkers, en kunt jezelf dan al lekker gaan installeren op je kamer voordat we starten met het programma. 

In je vrije tijd die je tussendoor hebt is er ruimte om te bubbelen in de jaccuzi, een boek te lezen in de hangmat, naar de brocante winkel te gaan, een wandeling te maken.

De gezamenlijke afsluiting is zondagmiddag na de lunch rond 14.00 uur. Als je besluit om je verblijf te verlengen kun je nog heerlijk nagenieten van de rust en ruimte bij en rondom l’Orchidee Sauvage. 

Alle onderdelen zijn vrij te volgen, niets is verplicht. Voel waar je behoefte aan hebt, en voel je vrij om hierin je eigen weg te volgen.

Belangrijk om te weten:

  • De ervaring leert dat het snel volgeboekt kan zijn (vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding), dus reserveer op tijd je plekje, want vol = vol.
  • Early bird price € 695,- op basis van een gedeelde luxe 2-persoonskamer tot 3 maanden voorafgaand aan de retreat. Boek je de retreat daarna dan zijn de kosten € 795,-
  • Prijs luxe eenpersoonskamer early bird € 895,- (beperkte beschikbaarheid) tot 3 maanden voorafgaand aan de retreat. Boek je de retreat daarna voor een 1-persoonskamer dan zijn de kosten € 1.050,-
  • We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met dieetwensen
  • Deze retreat is all-inclusive en volledig verzorgd; inclusief alle yoga sessies, meditaties en coachingsworkshops. Alle maaltijden zoals 3 x uitgebreid ontbijt, 3 gezonde lunches, 3 heerlijke 4-gangen diners met een glas wijn. Alle non-alcoholische drankjes tijdens het verblijf zijn hierbij inbegrepen. Ook extra versnaperingen en borrelplankjes tussendoor zitten bij de prijs in.
  • Kortom: je wordt volledig in de watten gelegd, aan alles is gedacht, en er komen geen extra onverwachte kosten bij, behalve extra alcoholische drankjes die je terplekke nuttigt. 

Annulering;

  • Wij adviseren je een – goede – annuleringsverzekering af te sluiten.
  • De annuleringsregeling van L’ Orchidee Sauvage is van kracht.
  • Mochten er, vanwege Covid, door de Franse of Nederlandse overheid maatregelen worden getroffen die reizen of groepsvorming niet mogelijk maakt, dan wijken we uit naar een latere datum, uiteraard in goed overleg.
workshop creatief
schommelstoel veranda buiten ontspanning
wijn borrel proost bord eten

“IK WERD METEEN VERLIEFD OP DE ROMANTISCHE SFEER,

DE RUST EN DE INTIMITEIT”

We verblijven in een romantische chambre d’hôtes gelegen in het hart van de Lorraine op zo’n 5 uur rijden vanaf Utrecht. Dit kleine dorpje met 75 inwoners ligt aan de Maas, midden in de rust en de natuur.

Er is een heerlijke tuin met gezellige zithoekjes om samen te kletsen of even alleen dat boek in de hangmat te lezen of aan die grote tafel onder het overdekte terras aan die schrijfopdracht te werken. En in je vrije tijd heerlijk in de overdekte jacuzzi.

 In de ochtend gaan we samen naar de grange die is omgetoverd tot een sfeervolle yogaruimte zodat jij helemaal tot rust en ontspanning kunt komen.

Binnen in de chambre d’hôtes is er een gezellige woonkamer, een eetkamer waar de tafel sfeervol wordt gedekt voor het ontbijt en waar we ook in de avond genieten van een heerlijk 4 gangen diner in goed gezelschap. Bij mooi weer eten we gezellig onder de veranda met prachtig uitzicht

Je slaapt er in één van de 5 romantische sfeervolle en comfortabele kamers, met een eigen douche en toilet, waar het je aan niks zal ontbreken.

Kortom een geweldige romantische Franse sfeer met de Nederlandse gastvrijheid van Lucy en Gerrit.

wwww.lorchideesauvage.nl

Janneke Wissmann
Janneke Wissmann
31 Mei 2024
Ik ben 4 dagen ondergedompeld geweest in de fijne yoga en coaching van Mariska. 4 dagen nergens aan hoeven denken. In 4 dagen tijd vreemde dames heel goed leren kennen en samen lief en leed gedeeld. Tijdens die vier dagen gelachen, gehuild, gedanst, gewandeld, gedipt, geslapen, geyogaad, gemediteerd, gegeten en gedronken! Ik kan het iedereen aanraden!
Diana Rudge
Diana Rudge
28 Mei 2024
Wat een heerlijk weekend. Met een coach die echt je echt even laat nadenken maar waar je ook mee kan lachen. Met recht een ReTreat voor jezelf, even rust en echt na te denken. Maar zeker ook genieten. Voor herhaling vatbaar. Dank je wel Mariska voor het fantastische weekend.
Anja Geurts
Anja Geurts
27 Mei 2024
Sabine ter Weijden
Sabine ter Weijden
14 Oktober 2023
Ik heb genoten van een heerlijk retreat weekend. Eigenlijk zou iedere vrouw met interesse in zelfontwikkeling zichzelf deze retreat cadeau moeten doen. Het voelde fijn en veilig. Mariska is een fantastische coach en yoga docent. Een echte aanrader
Natascha Gerritsen
Natascha Gerritsen
25 September 2023
Als coach, gids en spiegel heeft Mariska mij de ruimte, inzichten en het vertrouwen gegeven om helemaal naar binnen te kunnen kijken en zelfs dit “vuur type” te laten “verlangzamen”. Dit gaf mij klaar heldere inzichten waar ik nog lang verder mee kan. Een aanrader voor iedereen die een cadeau van zelfzorg aan zichzelf of een ander wilt geven. Bereid je voor op veel lachen, wellicht wat tranen, kracht, rust, inzichten en verbinding. Tot volgend jaar!
Viviane Kramer
Viviane Kramer
24 Juli 2023
Ik heb online yin yoga gevolgd. Mariska gaf een duidelijke uitleg en wat ik zo fijn vond was dat ze tijdens de poses alternatieve houdingen aangaf , gebruik van kussentjes , dekentje etc , als de pose nog te intensief was. Ik voelde me heel voldaan, ontspannen en prettig na de les.
R.B. Wichmann
R.B. Wichmann
13 Juni 2023
De retreat was geweldig en echt een aanrader 😍
Mariette van der Horst
Mariette van der Horst
28 Mei 2023
annie van der vorst
annie van der vorst
18 Mei 2023
We wilden met vriendinnen eens op yoga retreat, maar dan wél ook gezellig. We kregen met de retreat van Mariska de fijnste yogasessies, waardevolle workshops persoonlijke ontwikkeling, een prachtige wandeling, en veel meer. En dat op een van de mooiste plekjes in la douce France, waar we drie keer per dag mochten aanschuiven aan mooi gedekte tafels met het heerlijkste eten en drinken in de b&b van Lucie en Gerrit. Als groep vrouwen waarvan de meesten elkaar op donderdag nog niet kenden, beleefden we een onvergetelijk lang weekend. Met tranen van geluk én van de slappe lach. Heerlijk, deze retreat van Mariska. Een feest met steeds weer nieuwe cadeautjes.
Angelique Hendrikx
Angelique Hendrikx
15 Mei 2023
Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Heerlijk ontspannen tijdens de yoga sessies en bouwen aan je eigen ik. Mariska zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. En dat op een heerlijke plek in Frankrijk waar de B&B eigenaren altijd klaar staan met heerlijke maaltijden en een prachtige kamer.

September ’22

Dit retreat is een cadeau aan mijzelf.

Ik heb enorm veel rust ervaren in de heerlijke Yin Yoga en Yoga Nidra sessies begeleid door Mariska. Dat was onwijs genieten. Naast de ontspanning ook workshops over persoonlijke ontwikkeling.  En dit alles op een fantastische locatie die bijdraagt aan het ultieme ZEN gevoel.

Mariska, Dankjewel.

Roosmarijn, Manager Recruitment

September ’22

Deze retreat gaf mooie inzichten.

In iedere fase van ons leven verrijken die inzichten, geeft het ontspanning, een beweging, een duwtje, verwondering, wijsheden.

Ik gunde mezelf die verrijking. Ik voel de energie stromen en het vertrouwen in mezelf groeien.

Mariska is zeer professioneel, kundig. Een vrouw waarmee je je goed kunt identificeren. Daardoor durf je jezelf te zijn en je kwetsbaarheid te tonen. Dankbaar dat ik hierbij mocht zijn.

Anoniem

September ’22

Sta jezelf dit cadeau toe met een groep vrouwen de weg naar “binnen” aan te gaan.

Rust, plezier, verbinding, natuur, heerlijk eten, en weg van de dagelijkse zorgen, bezigheden en beslommeringen.

Dank Mariska voor je liefdevolle begeleiding hierin!

Anoniem

September ’22

De cirkel is rond.

Zonder al teveel verwachting begon ik aan dit Retreat. Na de Preunie vond ik de mensen gezellig en fijn. Maar wat een ongelooflijk proces heb ik deze afgelopen dagen doorgemaakt. Wat zie ik nu hoe mooi ze werkelijk zijn.

Mariska heeft hiervoor de juiste setting gemaakt. Ze heeft de voorwaarden gecreëerd en ons aan de hand meegenomen om op ontdekking te gaan.

Ilse Nefs, NT-2 docent

September ’22

Een heel waardevol en onvergetelijk weekend.

In een prachtige sfeervolle omgeving  ben ik 4 dagen lang in de watten gelegd.

De yoga en meditatie in de sfeervolle yogabarn helpen je om steeds dieper te ontspannen en je bewust te worden van jouw pad.

De afwisselende workshops geven je nieuwe kennis van waaruit je weer nieuwe inzichten opdoet.

In interactie met een groep van 8 leuke vrouwen is er ruimte voor een lach en een traan. En dat alles onder het genot van heerlijk eten en drinken. Ik ben mezelf dankbaar dat ik mij dit cadeau heb gedaan.

Mandy Betro-Jansen

September ’22

Het was een heel fijn weekend met voor iedereen voldoende diepgang. Het grappige eraan is dat het voor de verschillende deelnemers op verschillende vlakken lag. Het hele mooie vond ik de luchtige begeleiding van Mariska waardoor het niet te zwaar of zweverig werd. Het heeft mij heel veel gebracht. Ik heb duidelijk behoefte aan een Verlangzaam Retreat 2.0.

Anoniem

September ’22

Ik vond de retreat heel waardevol. Het heeft echt als een cadeautje naar mezelf toe gevoeld. Het heeft me veel gebracht. Oa. dat ik wat meer tijd voor mezelf mag vrijmaken zonder me daar schuldig over te voelen.

Ik vond het ook erg fijn om met elkaar ervaringen te delen.

Mocht er een vervolg komen op deze retreat dan ga ik zeker weer mee.

Anoniem

September ’22

Je bent er echt even helemaal uit, waardoor je alles van thuis even kunt loslaten. Hierdoor kom je echt heel dicht bij jezelf.

Met de hulp van Mariska met de Yin Yoga, de Yoga Nidra en de meditaties, workshops kom je tot hele mooie inzichten. Je gaat je eigen verlangen herkennen.

Het heeft mij hele mooie inzichten in mezelf gegeven.

Gun dit jezelf.

Anoniem

April ’22

Een cadeautje voor jezelf.

Wat heerlijk en bijzonder om je enkele dagen volledig te ontspannen, afstand te nemen en te groeien door zelfreflectie en te onderzoeken naar wie je echt bent en wat je echt wilt.

Een mooi afwisselend en leerzaam programma. Juist de combinatie van yoga, meditatie en zelfontwikkeling maken het bijzonder.

De fijne locatie, het heerlijke eten en de prachtige omgeving is een mooie bonus.

Ook genoten en geleerd van de intense contacten met de andere vrouwen.

Mariska begeleidt de retreat deskundig en met veel warmte en aandacht voor iedere deelnemer.

Carolijn, Marketing Manager zakelijke dienstverlening

April ’22

Door de enthousiaste en persoonlijke benadering van Mariska is er vanaf het begin een warme en vertrouwde sfeer.

De combinatie van yoga en meditatie oefeningen met de workshops “persoonlijke ontwikkeling” zorgt ervoor dat je na vier dagen volkomen ontspannen naar huis gaat met een hoofd vol met mooie nieuwe inzichten.

Marian, Zelfstandig Ondernemer

April ’22

Ik vond de retreat heel waardevol, en voelde echt als een cadeau naar mezelf.

Het was heel fijn met elkaar. Je voelt de veiligheid en het vertrouwen om te delen. Het heeft me ook geholpen om andere vrouwen te horen: “Hee dat voel ik ook” of “dat heb ik ook meegemaakt”.

Het was fijn om volledige rust te ervaren. De workshops vond ik leuk met de opdrachten daarbij. Het heeft me mooie inzichten opgeleverd.

Mariska’s instelling naar ons; alles is goed, doen waar je je goed bij voelt, was heel fijn.

Daarnaast heb ik genoten van het fantastische eten en de fijne yoga.

Nicole Huynh, Eigenaar NLDance

April ’22

Het waren zulke fijne dagen, die ik nu nog steeds voel, een diepe dankbaarheid en tevredenheid hangt er over mij heen, zo voelt het. En dat vind ik bijzonder en mooi om te ervaren.

Jouw warmte die je uitstraalt heeft daar natuurlijk ook aan bijgedragen. Ik ben een ervaring rijker  geworden, na deze mooie retraite.

Als ik bedenk wat de retreat mij heeft gebracht, is dat werkelijk verlangzamen, proberen minder ongeduldig te zijn en nog meer in het moment zijn.

Henriëtta Hofman, NEI coach en Luisterkind trainer

April ’22

De Retreat gaf mij inzicht in mijzelf, ontwikkelingsdoelen voor mezelf, heerlijke me-time, delen van ervaringen, gezelligheid en culinair verwend worden.

De combinatie van persoonlijke ontwikkeling (inzicht in mezelf)  afgewisseld met yoga om de kennis te laten indalen is heel prettig.

Kortom een aanrader!

Natascha Manager Bedrijfsvoering Accountants kantoor

April ’22

De retreat van Mariska was precies zoals een retreat bedoeld is; rust, ruimte en aandacht voor jezelf.

Je verlangzaamt vanzelf en komt tot mooie inzichten.

Esther, Teamleider Jeugdzorg

April ’22

Voor mij een onbekend iets. Yoga en retraite.

Ik was op zoek naar rust in mijn hoofd. Mariska heeft mij laten ervaren dat dit kan. Hiervoor ben ik haar dankbaar.

Met een groep onbekende mensen zo’n verbondenheid voelen is bijzonder.

Door uit mijn comfortzone te komen, heb ik ontdekt hoe mooi het daarbuiten kan zijn.

Mariska bedankt!

Nancy

April ’22

Wanneer ik terugdenk aan dit weekend, denk ik aan de fijne rust tijdens de yoga, de mooie omgeving, de toffe tools die Maris ons gaf, de gezelligheid onder elkaar, de bijzondere mooie gesprekken.

Het héérlijke eten.

Een goed afwisselend programma.

Kortom, een lang weekend cadeau gedaan aan mezelf, lekker joh!

Mieke, zelfstandig ondernemer

diploma's, Trainingen en cursussen

Mental Coach (20 ECTS) erkend door Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, BATC, Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren In de Zorg, en HBO-geaccrediteerd door het SRNO, NRTO-Keurmerk

Talentencoach® opgeleid door Willem Glaudemans 

Yin Yoga Teacher Training (TTC 60h) door Yoga Alliance

Coachen bij Angst (3 ECTS) erkend door BATC en CAT

Spiral Dynamics

NLP

RET

TA

Intuïtieve ontwikkeling

Voice Dialogue

DISC en Drijfveren assessment 

Soft Skills Expert Trainer

Mariska Schalkx

www.verlangzaam.nl

info@verlangzaam.nl

06-10075884

Boxtel

(omg. Den Bosch / Eindhoven)

kvk 81506961

btw-nr. NL003572553B74

 

Mariska Schalkx